Maatregelen praktijk per 11 mei 2020 

We zijn enorm blij om jullie onderstaande uitbreiding van de zorg te kunnen mededelen!

We hopen de zorg stapsgewijs te kunnen uitbreiden maar zijn afhankelijk van de ontwikkelingen en regionale afspraken. De onderstaande afspraken gelden voor onze eigen praktijk en (nog) niet voor de ziekenhuizen. Zij komen op korte termijn ook met uitbreiding. Ook daar houden wij jullie van op de hoogte.

 

Zwangerschap:

·         De intake (eerste afspraak) zal weer plaatsvinden op de praktijk, zonder je partner. Heb je de intake liever wel met je partner, dan mag het ook telefonisch natuurlijk. Heb je een telefonische intake gepland staan, dan word je gebeld of gemaild wat je voorkeur is.

·         Alle controles zijn weer op de praktijk en niet meer telefonisch. Als je nog een telefonische controle gepland hebt staan, bellen we je om te overleggen wat je wilt.

·         De gewone controles op de praktijk zijn nog zijn zonder je partner. Is het medisch of psychisch noodzakelijk dan mag je partner mee, na overleg met ons.

 

Echo’s

·         Partner (zonder klachten) mag aanwezig zijn bij: 8 weken-echo, termijnecho (tussen 10-12 weken), de 20-weken echo van Diagnostiek voor U en de liggingsecho. Bij ALLE andere echo’s moet je nog alleen komen.

·         We gaan weer liggingsecho’s maken tussen 34-36 weken. Je wordt gebeld of gemaild voor een afspraak als je rond deze tijd zwanger bent.

 

 

 

Bevalling:

·         Bij je thuisbevalling mag naast je partner, indien je dit wenst, een extra persoon aanwezig zijn. Beval je in het ziekenhuis dan is een extra persoon naast je partner (nog) niet welkom.

 

Kraambed:

·         Onze zorg in het kraambed blijft voorlopig ongewijzigd. Naast de telefonische visites om de dag, doen we een kraamvisite bij jou thuis in overleg met jou en indien gewenst. Indien het nodig is om vaker een kraamvisite te doen, dan zullen we die vanzelfsprekend doen.

·         De nacontrole 6 weken na je bevalling zal weer op de praktijk plaatsvinden zonder je partner ook ik overleg met jou.

 

Wat zeker blijft gelden:

·         Als je klachten hebt als hoesten, koorts of benauwdheid, of ben je COVID19-positief bevonden, kom dan NIET naar de praktijk maar bel ons dan. Kom ook niet naar de praktijk als je zieke huisgenoten hebt.

·         Je partner mag uiteraard ook geen klachten hebben wanneer hij/ zij meekomt

·         Let buiten het lichamelijk onderzoek steeds op de anderhalve meter afstand

·         Je mag ons natuurlijk altijd bellen met klachten of vragen over je zwangerschap. 

Tot Slot 

Het zijn bijzondere tijden. Maar we zijn een nuchtere regio en bundelen onze krachten waar mogelijk! Wij hopen op je begrip en medewerking. Ook wijzelf houden onze eigen gezondheid goed in de gaten. Op deze manier zorgen we voor elkaar!

 
Terug naar boven