CORONA-UPDATE 17-12-2020

Nederland is sinds maandag weer in een lockdown. Dat betekent dat wij ook weer wat aanpassingen doen in onze praktijk:
De zwangerschapscontroles bij 27 en 38 weken worden telefonisch voor zwangeren die NIET zwanger zijn van hun eerste kindje. Uiteraard maken we uitzonderingen als jullie of wij dat nodig vinden.

De controles in je kraambed gaan vooral telefonisch. Wij komen gemiddeld één keer langs bij jullie thuis, de rest van de controles doen we telefonisch. Uiteraard komen wij wél langs als dat nodig is.

We hebben besloten om alle echo’s door te laten gaan! We hebben wel enkele aanpassingen:
De partner is welkom bij de eerste echo (7-8 weken), de termijnecho (10-12 weken) en bij de groeiecho tussen 28 en 30 wkn. Bij de overige echo’s kom je alleen. Verder zullen er tijdens de echo korte vragen beantwoord kunnen worden. Heb je meer vragen, geef dit dan aan. Je wordt dan op een later tijdstip gebeld, zodat we ruim de tijd kunnen nemen voor jouw vragen. Ook bij bijzonderheden tijdens de echo zal een collega van degene die de echo maakt, contact opnemen om alles met je door te spreken. Zo houden we de contactmomenten zo kort mogelijk, hebben jullie en wij de minste kans op besmetting en kunnen we jullie toch de beste zorg geven!
We weten dat we veel van jullie vragen. Deze periode in je leven is spannend en wordt met alle maatregelen nog spannender. We willen benadrukken dat we er 24 uur per dag voor jullie zijn. Als er vragen zijn, of je bent ongerust, neem dan ook echt contact op!

Blijf gezond. Blijf sterk! 
Terug naar boven